En del af Dansk Flygtningehjælp HOME Vigtige links Hvem er vi? Kontakt

Bliv frivillig

Aktiviteter  
 

 

Det mener vi !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Facebook 14. april 2021

 

Til Udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye

 

Du får sikkert mange breve for tiden. Dem læser du nok ikke. Jeg tænker, at du har travlt med at være dansker, den bedste dansker tror du. Dermed bliver du den værste, når du glemmer din egen baggrund, og de muligheder Danmark gav dig, så du kunne nå så langt.

 

Hvorfor skriver jeg så til dig? Du og dine meningsfæller skal ikke kunne sige, at I ikke var advaret om den splittelse og vrede I skaber i den danske befolkning.

  • Du skylder os stadig forklaring på hvorfor Danmark, som eneste land mener, at der er områder i Syrien, som er så sikre, at syrere kan rejse hjem. Andre gør det ikke. Er det så svært at svare på? Hvorfor denne tavse bedrevidenhed?

  • Hvis det er så sikkert, hvorfor er Danmark så ikke til stede i Syrien, og hvorfor forhandler vi ikke med Assad?

  • § 7.1, 7.2 og 7.3 - Tror du virkelig, at man kan sætte krige på formel? Ved du ikke, at borgerkrig er den mest afskyelige form for krig, som absolut ingen spilleregler har, og at ingen derfor kan vide sig sikre. Det burde historien have lært dig.

  • Hvad er rationalet i at udpege nogle få mennesker, fra et bestemt område i Syrien, som nu er bombet til ukendelighed og hvorfra alle er flygtet. Tror du der vil være stor gensynsglæde?

  • Hvad er det for kvalifikationer, som unge mennesker har opnået i en dansk folkeskole, som gør dem egnede til at bryde beton ned og bygge huse op?

  • Tror du ikke, at der blandt de millioner af syrere, som er internt fordrevne eller bor i flygtningelejre i nabolandene er nogle, som frivilligt vil vende hjem, hvis det er sikkert? Hvorfor rive velfungerende og veletablerede mennesker op i Danmark?

  • Hvis det er så oplagt at syrere flytter tilbage til Syrien, hvorfor er det så så svært at få en arbejdsløs dansker på kontanthjælp til at flytte fra Sjælland til Jylland for at tage job?

Du skriver selv på din Facebookside (19.04.2015) om din fars flugt til Danmark, at meget har forandret sig til det værre, desværre. Det kan jeg kun give dig ret i. Men du kan stadig nå at skifte mening. Det har du jo vist, at du mestrer gennem det meste af dit politiske liv.

 

Niels Helmø

Formand for Birkerød Flygtningekontakt

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

sn.dk 28. september 2021

 

Flygtninge klarer sig rigtig godt

 

Kun 39% af syrerne i Rudersdal mod 54% i hele landet er i beskæftigelse, hvis man skal tro Carsten Winther fra Nye Borgerlige. Dog uden at oplyse hvor tallene stammer fra. Hvis det virkeligt var rigtigt, ville jeg bestemt også være både skuffet og vred, for så havde flygtningene, kommunen, det lokale erhverv og vi som frivillige svigtet vores opgave.

 

At tage udgangspunkt i en konkret nationalitet skulle være for at udligne forskelle i nationaliteternes fordeling på kommunerne. I Rudersdal er 56% syrere, og regner man lidt på tallene ville det betyde, at de øvrige nationaliteter skulle have 100% beskæftigelse. Det ville da være rart men nok ikke rigtigt.

 

Kigger man på de officielle tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet får man et andet billede. Ja så går det faktisk rigtig godt i Rudersdal på flere parametre. 65% af alle flygtninge i Rudersdal mellem 25 og 64 år (2019) mod 60% på landsplan er i beskæftigelse. Det kan vi alle sammen være rigtig stolte af.

 

Jeg foretrækker at bruge facts fra anerkendte officielle kilder.

 

Niels Helmø

Formand Birkerød Flygtningekontakt

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

5. juni 2021

 

Kære politiker

 

Jeg er bange for Danmarks fremtid

 

Jeg skriver til dig fordi jeg er oprigtig bekymret. Ikke fordi der er mange flygtninge i Danmark (9% har ikke-vestlig baggrund jf. Integrationsbarometer.dk). Men på grund af den splittelse i den danske befolkning, som I ikke er i stand til at bilægge. En splittelse, der udspringer af jeres kompromisløshed om flygtningepolitikken.

 

Jeg møder qua mit frivillige arbejde mange danskere, som ligesom mig er bekymrede. Ja nogle endda skamfulde, vrede eller opgivende.

 

Jeg tilhører den generation, hvor man som barn lærte de danske værdier som ordentlighed, respekt for andre mennesker og næstekærlighed, uanset om det drejede sig om ældre mennesker, socialt udsatte eller fremmede. Det fik vi ind med modermælken og aftenbønnen.

 

Det der sker i dag kan jeg ikke genkende.

 

Jeg er bange for, at I på sigt er med til at opbygge en splittelse hos danskerne, som bliver svær at hele. Jeg beder til, at det kan løses i fredsommelighed, for jeg tror ikke, I er klar over, hvad I har gang i.

 

En løsning kræver et kompromis. Det kræver at man bøjer sig mod hinanden. Det kræver at man giver lidt af sig selv. Jeg lærte også, at den største er ikke den, der overvinder en hel by, men den der overvinder sig selv. Jeg håber ikke, at I vil gøre min danske opvækst, mine værdier og opdragelse til skamme.

 

Når konflikten i Syrien på et tidspunkt er forbi, vil Danmark eller EU formentlig sammen med andre lande donere et større beløb til genopbygningen. På det tidspunkt, og ikke før, kan og bør man i vikårene medtage betingelser for syrernes sikre tilbagevenden, genhusning, beskæftigelse osv. (vitale livsvilkår som i øvrigt slet ikke berøres i Udlændingestyrelsens afslag på ophold).

 

Du har muligheden for at påvirke Folketingets beslutninger. Jeg håber du vil medvirke til sammenhold og ikke til splittelse.

 

Med venlig hilsen

 

Niels Helmø

Formand for Birkerød Flygtningekontakt

 

 

 

 
 

 

Birkerød Flygtningekontakt - kontakt@flygtningekontakt.dk - www.facebook.com/flygtningekontakt