En del af Dansk Flygtningehjælp HOME Vigtige links Hvem er vi? Kontakt

Bliv frivillig

Aktiviteter  
 

Søger du hjælp til en flygtning i Rudersdal Kommune?

 

Denne side henvender sig til borgere/frivillige og ansatte ved kommunen, der søger frivillig hjælp til en flygtning.

 

Birkerød Flygtningekontakt yder hjælp gennem forskellige aktiviteter, men der er også andre frivillige i kommunen som hjælper. Vi har et godt netværk (Integrationsnetværket), der gør, at vi samarbejder om mange ting, uanset hvilken organisation vi tilhører. Så selv om du henvender dig til os, kan det godt være at flygtningen bliver ledt videre til nogle andre.

 

Det kan være svært at gennemskue den rigtige indgang til de frivillige, men du er altid velkommen til at kontakte os (BFK).

 

Kontaktperson eller kontaktfamilie

Vær opmærksom på at søger du en mere varig kontaktperson/-familie, skal du henvende dig til Røde Kors Søllerød

 

Andre frivillige

Her kan du se en liste over de frivillige organisationer, som yder hjælp til flygtninge i kommunen.

 

Flygtninge

Syrerne er den største gruppe flygtninge i kommunen. De har deres egen forening, Dansk, Syrisk Kulturforening, som vi samarbejder med, og som holder til på Mariehøj Kulturcenter. Der findes også en Dansk-Eritreansk Forening i Rudersdal.

 

Hvad kan vi hjælpe med?

Vi og andre frivillige har en række aktiviteter, som er vores faste hjælp til flygtninge i kommunen. Herudover kan vi ofte hjælpe med mange andre opgaver, du skal blot spørge.

 

Hvem hjælper vi?

Vi hjælper flygtninge med behov bosat i Rudersdal Kommune. Det kan være svært at afgøre om nogen har behov. Det kan afhænge af en konkret vurdering.

 

Flygtninge som har været her i mange år, eller som har fast arbejde, vil nok ikke have behov. Vi oplever også dygtige unge, som gerne vil have lektiehjælp for at blive endnu bedre. Det er naturligvis prisværdigt, men vi bliver nødt til at prioritere vores indsats. Men som sagt er det svært, så spørg.

 

Aktiviteter

Birkerød Flygtningekontakts aktiviteter finder du her.

 

Kontakt

Kontaktoplysninger til Birkerød Flygtningekontakts frivillige finder du her.

 

Du kan ringe til os eller sende en mail. Da vi af erfaring ved, at det ikke altid er muligt at komme igennem på telefonen til kommunale medarbejdere, anbefaler vi at man sender en mail for at aftale den nærmere kontakt.

 

Samtykke

Hvis vi skal hjælpe en flygtning, skal vi have nogle oplysninger og kunne kontakte vedkommende. Du skal derfor sikre, at du har samtykke fra den pågældende til at udlevere kontaktoplysninger mv.

 

Oplysninger

Afhængig af den hjælp vi skal yde kan der være behov for alle eller nogle af nedennævnte oplysninger.

  • Navn

  • Oplysning om hvor i kommunen vedkommende bor (Birkerød, Holte, Nærum, Gl. Holte eller Vedbæk).

  • Telefonnummer

  • e-mail

  • Alder

  • Nationalitet

  • Sprog (modersmål, dansk og evt. andre sprog)

  • Skole og klassetrin

  • Særlige udfordringer

  • Oplysning om forældre

Oplysningerne er i GDPR sammenhæng "almindelige persondata" og kan derfor normalt sendes med almindelig mail, medmindre der er noget helt usædvanligt, og under forudsætning af at den pågældende har givet sit samtykke til at oplysningerne må videregives.

 

Arbejdstid og svartid

Vi er frivillige og derfor inden for visse grænser fleksible i forhold til, hvornår vi kan kontaktes og mødes. Der kan derfor også gå en vis tid inden vi svarer.

 

Persondata og fortrolighed

Her kan du læse hvordan vi behandler persondata og vores krav til fortrolighed.

 

Spørg

Ofte løser vi eller andre frivillige opgaver, som ikke lige kan udledes af beskrivelsen af vores opgaver/aktiviteter, så du er altid velkommen til at skrive og stille spørgsmål på kontakt@flygtningekontakt.dk.

 

 

Birkerød Flygtningekontakt - kontakt@flygtningekontakt.dk - www.facebook.com/flygtningekontakt